A legjobb grillezési tippek
Minél finomabb, annál több kedvet kap a grillezéshez. Íme néhány tipp, hogy a grillezés minél jobb legyen. Tudjon meg többet!
A megfelelő grill kiválasztása
A profik körében a grill kiválasztása szinte egy vallási téma, amelyről filozófiai beszélgetések, valamint viták alakulnak ki.
Az igazi klasszikus a faszenes grill. A grilleknek ez a fajtája tökéletes kerti vagy teraszon történő grillezéshez, valamint utazáshoz is, mivel minden elképzelhető formában és méretben kapható.
Faszenes grill használata esetén, egy jó ötlet, a grillgyújtó kémény alkalmazása. Ezekben a fémhengerekben alulra kerül a gyújtós, a faszén pedig fölé. Egyszerűen gyújtsa meg, és amint a szenet finom hamuréteg veszi körbe, beleöntheti a grillbe, és indulhat is a sütés. Azonban arra szükséges figyelni, hogy a parazsat okosan oszlassa el. A rövid idő alatt elkészülő ételekhez - mint pl. a steak, a hamburger vagy a filé - közvetlen hőre, a nagyobb darabokhoz - például egy egész csirke - indirekt hőre van szükség, különben a nagy húsdarab kívül fekete lesz és belül nyers marad. Ha a két sütési fajtát kombinálni szeretné, akkor úgy oszlassa szét a parazsat, hogy a parázs nagy része a grillrács egyik oldalára kerüljön a közvetlen hőhöz, a parázs nélküli oldal tökéletes indirekt grillezéshez.
A gázgrill nagyszerű, mivel csak be kell kapcsolni, és azonnal süthet is. Ezenkívül a hőmérséklet kiválóan szabályozható, valamint nem keletkezik füst. Ez a fajta grill különösen otthoni grillezéshez alkalmas.
Léteznek elektromos grillek is, amelyek az erkélyen, kis összejövetelek számára gyors grillezéshez alkalmazhatóak. Ezenkívül ezeket a grilleket gyorsan és egyszerűen meg lehet tisztítani.
Egészséges grillezés
A grillezést gyakran nem tekintik egészségesnek, mert grillezéskor rákkeltő anyagok keletkezhetnek. Azonban ennek nem kell így lennie, ha néhány dolgot figyelembe veszünk:
A pácoláshoz mindig használjon hőstabil növényi olajat.
A faszenes grillrácsot mindig szélvédett helyre állítsa fel, és ne oltsa el a parazsat olyan folyadékkal, mint pl.: sör. Így elkerülhető, hogy a hamurészecskék, ami nem egészséges és nem is jó ízű, rászálljanak a húsra.
A faszenes grillezéshez mindig használjon alutálcát vagy -fóliát. Ez megakadályozza, hogy a pác, a húslé és egyebek a faszénre csöpögjenek, amely során káros füst keletkezhet.
Pácoljon helyesen
Ahhoz, hogy a grillezett étel valóban finom legyen, grillezés előtt legalább két órával egy pácba kell tenni, majd zárt edényben, hűtőszekrényben tárolni.
A pácoláshoz mindenkinek megvan a maga titkos receptje, de alapvetően a pác általában olívaolajat, ecetet, gyógynövényeket és fűszereket tartalmaz.
A legjobb jól felkészülten grillezni
Jobb ellenőrizni, hogy minden megvan-e, amire szüksége van, mint pl. csipesz, alumínium edények, fordítólapát, óra ... Mégis nyugodtabb, ha minden elő van készítve.
Különböző ételek megfelelően grillezve
- Steak
A steak-ek közvetlen hőt igényelnek, amelyek gyorsan megsütik. Ha a steak 2,5 cm-nél vastagabb, akkor a gyors sütés után a grillrács szélére kell helyezni, ahol közvetett hőhatás éri, és hagyni ott sülni. - Hal
A halfilék szeretnek letapadni a grillrácson, ezáltal szétszakadnak a szeletek. Ennek elkerülése érdekében, magas, közvetlen hőmérsékleten grillezze, és csak egyszer fordítsa meg (az első oldalát hosszabb ideig kell grillezni). Ezután egy fordítólapát segítségével óvatosan emelje le a filét a rácsról. Az egész halak elkészítéséhez használhat grillkosarat is. - Nyárs
A nyárs a grillezés igazi klasszikusa. Mivel a fából készült nyársak könnyen megéghetnek, így grillezés előtt kb. 30 perccel vízbe kell áztatni őket.
Profi tipp: Ha a két nyársat keresztbe helyezi fel a grillre, akkor nagyobb stabilitást adhat a nyársak számára. - Zöldségek
Őszintén megvallva, ebben az esetben sok rosszat nem tehet. A választék nagyon széles, legyen szó gombáról, kukoricáról, paprikáról, cukkiniről ... - minden íz és fajta jól mutat a tányéron.
Kapcsolódó termékek
-
Ankerkraut Bio Smoking Zeus, 80 g
- Mediterrán csípősség pikáns beütéssel
- Ideális gyroshoz, grill- és serpenyős ételekhez
- Mesterséges ízfokozók nélkül
2.950 Ft (36.875 Ft / kg)Szállítás eddig: november 25.
- 5.0 (1)
KOTÁNYI Grill - Magic Dust, 80 g
- Fűszerkeverék grillezett ételekhez
- Sertés-, bárány- és marhahúsokhoz
- Intenzív aroma
1.470 Ft (18.375 Ft / kg)Szállítás eddig: november 25.
-
Ölmühle Solling Bio Zöldség fűszerolaj, 100 ml
- Repce- és mogyoróolajból
- Fűszerekkel
- Zsenge és világos zöldségekhez
2.690 Ft (26.900 Ft / l)Szállítás eddig: november 25.
- 4.5 (2)
Curtice Brothers New York hasábburgonya szósz, 420 ml
- Ízletes aroma
- Kevesebb zsír
- Természetes hozzávalók
1.560 Ft (3.714 Ft / l)Szállítás eddig: november 25.
Magazinunkból:
Piccantino felfedezése:
Újdonságok:
-
Magyarország: Ingyenes standard kiszállítás 20.000 Ft-tól
-
Ingyenes
visszaküldés -
24 órás kiszállítás
Több, mint 10.150 termék