Recept: Curry spenóttal és csicseriborsóval

Recept: Curry spenóttal és csicseriborsóval

A curry vitathatatlanul a legklasszikusabb indiai étel. Számtalan variációja létezik, amely tükrözi az óriás kontinens étkezési szokásait. Természetesen sok vegetáriánus változata is van. Ismerjen meg ezek közül egyet:

Hozzávalók

  • 220 g spenót
  • 130 ml kókusztej
  • 110 g csicseriborsó, szárított
  • 75 g kesudió
  • 50 g mandula, őrölt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 sárgarépa, kockára vágva
  • 1 db friss gyömbér (kb. 2,5 cm)
  • ½ teáskanál kurkuma
  • ½ teáskanál kömény
  • ½ teáskanál koriandermag
  • 1 csomó koriander, apróra vágva
  • Limelé
  • Ghee vagy kókuszolaj, sütéshez
  • Borsó (ízlés szerint)
  • Rizs, köretként
  • Földimogyoró (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. Áztassa be a csicseriborsót egy éjszakára, majd főzze körülbelül egy órán át, amíg meg nem puhul.
  2. Időközben őrölje meg a koriandermagot.
  3. Hevítsen fel 2 teáskanál gheet vagy kókuszolajat egy serbenyőben, majd adja hozzá az őrölt fűszereket, a gyömbért, a sárgarépát, a főtt csicseriborsót, a fokhagymát, a kurkumát, valamint a vöröshagymát, és jól pirítsa meg.
  4. Ha kész, adja hozzá a mandulát, a kesudiót és annyi vizet, hogy minden hozzávalót elfedjen. Keverje jól össze, és hagyja kb. 25 percig főni, amíg kissé besűrűsödik.
  5. Főzze meg a rizst a körethez.
  6. Adja a curry-hez spenótot és a borsót, majd hagyja további öt percig párolódni.
  7. Ízesítse a curry-t sóval és limelével, végezetül adja hozzá a kókusztejet, valamint a koriander felét.
  8. Halmozzon egy adag rizst egy mély tányérra, majd tegyen a tetejére a curry-ből. Díszítse a megmaradt korianderrel.
  9. Jó étvágyat!