Kardamom
Elettaria cardamomum
Felhasználása:
A magokat szárítva, őrölve vagy teljes egészében használják fel. A kardamom nem hiányozhat a forralt borból és a mézeskalácsból sem. A keleti hagyományokban a kardamomot elsősorban a tea és a kávé ízesítésére használják. Számos curry keverék összetevője, jól illik kolbászokhoz, heringhez, pasztákhoz, valamint likőrhöz és whiskyhez.
Előfordulása:
A kardamom eredetileg Dél-Indiából és Malajziából származik, manapság főleg Guatemalában és Indiában termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Kardamom
-
-
Regional Co. Kardamom, egész, 35 g
- Citromos csípősség
- Ideális desszertek fűszerezésére
- Spanyolországból
-
KOTÁNYI Kardamom kapszula, egész, 33 g
- Praktikus, újratölthető üveg
- Keleti érintés
-
Sonnentor Kardamom Bio, őrölt, 50 g
- A harmadik legdrágább fűszer a világon
- Virágos-édes aroma
- Finom borsos csípősség
-
Herbaria Kardamom, egész hüvely, 20 g
- Srí Lankáról
- Kézzel betakarított
- Ellenőrzött biológiai gazdálkodás
-
Spice for Life Lila kardamom, egész, 50 g
- Magas érettségi fok
- Zamatos, fűszeres és édes
- Erős, eukaliptuszos jegyek
-
Spice for Life Bio Vad kardamom, egész, 50 g
- Kézzel betakarított
- Sokoldalúan felhasználható
- Édes-fűszeres ízű
-
Cosmoveda BIO Kardamom fekete egész, 18 g
- A gyömbérvirágúak családjába tartozik
- Ritkán desszertekhez is használják
- Fanyar, földes íz
-
Cosmoveda BIO Édeskömény-Kardamom tea, 20 tasak (25 tasak)
- Ájurvédikus gyógynövényes tea
- A legtisztább összetevők
- Durvára vágva