Babér
Laurus nobilis
Felhasználása:
A leveleket frissen és szárítva használják fel. A babérlevél minden olyan ételhez illik, ami savanyú: savanyú káposzta, kocsonya, cékla, uborka és hering. De a savanyított marhasülthöz, vadételekhez, burgonyából készült ételekhez, gulyás és ragúk készítéséhez is tökéletes. Különösen a mediterrán konyhában sokoldalú a felhasználása.
Előfordulása:
A babérfa eredetileg Kis-Ázsiából (Ciprus, Törökország) származik. Mára a Földközi-tenger térségében (Spanyolország,Törökország, Marokkóba) is elterjedt.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Babér
-
-
KOTÁNYI Vadpác, egész, 19 g
- Kiváló őz, szarvas és nyúl húsokhoz
- Kiegyensúlyozott keverék
- A puha finomságokért
-
Herbaria "Tutto Mio!" Fűszerkeverék, Doboz, 65g
- Pácokhoz és eltevéshez
- Antipastihoz is
- Citrommal, rozmaringgal és babérral
-
-
KOTÁNYI Fűszer eltevéshez, 43 g
- A finom köretért
- Válogatott fűszerekkel
- Karfiol, uborka és tök számára
-
Spice for Life Észak-indiai fűszerkeverék - Garam Masala, 80 g
- Erősteljes aroma
- Kreatív fűszer
- Sokoldalúan használható
-
Rapunzel Bio Crema di Olive - Olívabogyó paszta, 120 g
- Fanyar-gyümölcsös és kiadós ízű
- Celline és Leccine olajbogyóból
- Családi vállalkozásban előállítva
-
Scelta Inside Bomba! Bombay Surprise indiai fűszerpaszta, 150 g
- Ízesítéshez
- Köménnyel, babérral és sok mással
- Paradicsompüré alapú
-
Rapunzel Bio Articsókaszív olívaolajban, 120 g
- Napon érlelt
- Lágy aroma
- Fűszerekkel finomítva