Babér
Laurus nobilis
Felhasználása:
A leveleket frissen és szárítva használják fel. A babérlevél minden olyan ételhez illik, ami savanyú: savanyú káposzta, kocsonya, cékla, uborka és hering. De a savanyított marhasülthöz, vadételekhez, burgonyából készült ételekhez, gulyás és ragúk készítéséhez is tökéletes. Különösen a mediterrán konyhában sokoldalú a felhasználása.
Előfordulása:
A babérfa eredetileg Kis-Ázsiából (Ciprus, Törökország) származik. Mára a Földközi-tenger térségében (Spanyolország,Törökország, Marokkóba) is elterjedt.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Babér
-
Herbaria "Tutto Mio!" Fűszerkeverék, Fűszerdaráló, 40 g
- Pácokhoz és eltevéshez
- Antipastihoz is
- Citrommal, rozmaringgal és babérral
-
KOTÁNYI Fűszer eltevéshez, 43 g
- A finom köretért
- Válogatott fűszerekkel
- Karfiol, uborka és tök számára
-
KOTÁNYI Vadpác, egész, 19 g
- Kiváló őz, szarvas és nyúl húsokhoz
- Kiegyensúlyozott keverék
- A puha finomságokért
-
Spice for Life Bio Csípős Curry - Spicy Indian Colours, 80 g
- Mrkáns-fűszeres csípősség
- Sokoldalúan használható
- Hagyományosan indiai
-
Herbaria "Vad Hilde" Fűszerkeverék, 100 g
- Stimulálja az ízérzéket
- Különböző salátához illik
- Kaporral, édesgyökérrel és mirtusszal