Karácsonyi fűszeres italok

Karácsonyi fűszeres italok

Itt minden receptet megtalál, ami szükséges a karácsonyi fűszeres italok elkészítéséhez. Például: puncs, tea, forralt bort.

Karácsonyi puncs marcipánnal (enyhe)

Összetevők

  • 750 ml vörös bor
  • 500 ml fekete tea
  • 500 ml frissen facsart narancslé
  • 200 ml rum
  • 100 g marcipán
  • 20 g étcsokoládé
  • 7 db szegfűszeg
  • 5 evőkanál barna cukor
  • 2 db vanília rúd
  • 1 egész fahéj
  • 1 narancs héja
  • 1 citrom héja
  • 1 citrom leve

Elkészítés

  1. Karamellizálja a barna cukrot egy fazékban, majd öntse fel a vörös borral, a citrom-, valamint narancslével és a teával!
  2. Adja hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a narancs-, valamint a citromhéjat!
  3. Vágja fel hosszanti irányban a vanília rudat, és kaparja ki a magokat, majd adja a többihez!
  4. Következő lépésként tegye bele a felvagdosott csokoládét és marcipánt!
  5. Lassan melegítse, és forralja 10-15 percig!
  6. Szűrje le, majd adja hozzá a rumot és már fogyaszthatja is.

Karácsonyi puncs (nagyon erős)

Összetevők

  • 1 l skót whisky
  • 750 ml víz
  • 100 ml jamaikai rum
  • 6 db szegfűszeg
  • 2 db kandiscukor
  • 1 teáskanál méz
  • 1 egész fahéj
  • ½ citrom
  • ½ narancs

Elkészítés

  1. Keverje össze a whiskyt, a rumot, a gyümölcsöket, valamint a fűszereket egy lezárható üvegbe, és hagyja állni legalább 30 percig!
  2. Ezután forralja fel a whiskykeveréket a vízzel egy fazékban! Ízesítse fahéjjal, szegfűszeggel, mézzel és citromlével!
  3. Szűrje le a puncsot, forrón szolgálja fel!

Karácsonyi fűszeres tea

Összetevők 6 adaghoz

  • 6 csésze víz
  • 180 ml narancslé
  • 120 g cukor
  • 60 ml ananászlé
  • 6 db teafilter (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 db egész fahéj

Elkészítés

  1. Öntsön vizet egy fazékba, és adja hozzá a szegfűszeget és a fahéjat!
  2. Forralja a vizet, majd távolítsa el a tűzhelyről. Helyezze a teafiltereket a vízbe, és hagyja benne, amíg az a kívánt erősségű nem lesz!
  3. Távolítsa el a szegfűszeget, a fahéjat és a teafiltereket!
  4. Keverje össze a narancs-, a citrom-, valamint az ananászlevet a cukorral egy fazékban, és forralja fel, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik!
  5. Adja hozzá a gyümölcslé keveréket a teához. Keverje össze és szervírozza forrón!

Klasszikus forralt bor

Összetevők

  • 2 üveg jó minőségű vörös bor
  • 600 ml víz
  • 140 g cukor
  • 6 db szegfűszeg
  • 2 egész fahéj
  • 2 narancs, gerezdekre vágva
  • 2 db citrom leve

Elkészítés

  1. Az összes összetevőt melegítse egy fazékban, amíg forrni nem kezd.
  2. Ezután adja hozzá a gerezdekre vágott narancsot és forralja fel.
  3. Távolítsa el a szegfűszeget és a fahéjat, majd öntse pohárba! Kóstolja meg!