Szezámmag
Sesamum indicum
Felhasználás:
A magokat szárítva, őrölve vagy teljes egészében használják fel. Közép-Európában a szezámmagot inkább pékárukhoz részesítik előnyben, Ázsiában számos ételt, például édességeket, készítenek szezámmal. Húsok és halak ropogós szezámmagos kérgét is alkotja.
Előfordulása:
A szezám Ázsiából származik, és az egyik legrégebbi növény a világon. Évtizedek óta termesztik a kis magokat az Eufrátesz és a Tigris folyók között, Indiában és Afrikában. Ma a legfőbb termelő országok Nicaragua, Mexikó, Kína és Törökország.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Szezámmag
-
Sal de Ibiza Granito - Só pirított szezámmagokkal, 75 g
- Világos és sötét szezámmal
- Különleges ízvilág
- Kiváló Sushi készítéséhez
-
Sapore di Sole Bio 100% Szezámkrém - világos Tahini, 180 g
- Intenzív ízű és extra krémes
- 100% hántolt szezámból
- Sokoldalú és tápanyagban gazdag
-
Mogli Demeter Sajtrúd, 75 g
- Teljes kiőrlésű tönkölyliszt, ementáli sajt és szezám
- Gyermekeknek fűszerezett és aromás
- Mesterséges adalékanyagok és aromák nélkül
-
Stay Spiced! Zaatar "Levante" fűszerkeverék, 60 g
- Szezámmagot tartalmaz
- Marinádokhoz és szószokhoz
- Aromás-kesernyés íz
-
Lady Joseph Keksz karamellel, 100 g
- Kellemes édesség
- Leheletvékony
- Szezámmal