Szezámmag
Sesamum indicum
Felhasználás:
A magokat szárítva, őrölve vagy teljes egészében használják fel. Közép-Európában a szezámmagot inkább pékárukhoz részesítik előnyben, Ázsiában számos ételt, például édességeket, készítenek szezámmal. Húsok és halak ropogós szezámmagos kérgét is alkotja.
Előfordulása:
A szezám Ázsiából származik, és az egyik legrégebbi növény a világon. Évtizedek óta termesztik a kis magokat az Eufrátesz és a Tigris folyók között, Indiában és Afrikában. Ma a legfőbb termelő országok Nicaragua, Mexikó, Kína és Törökország.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Szezámmag
-
-
-
Sal de Ibiza Granito - Só pirított szezámmagokkal, 75 g
- Világos és sötét szezámmal
- Különleges ízvilág
- Kiváló Sushi készítéséhez
-
Classic Ayurveda Bio Virág-Szezámmag, 70 g
- „Száraz chutney”
- Édes és sós ételekhez egyaránt
- Ételek ízesítésére
-
Herbaria Bio fehér szezámmag, 45 g
- Enyhe, diós íz
- Üvegből készült fűszerszóró
- Újratölthető
-
Bake Affair Bio Szezám, 100 g
- Hántolt
- Főzéshez és sütéshez
- Nyersen fogyasztva is
-
Alnatura Bio Tahini szezám püré, 250 g
- Mártogatósokhoz, hummuszhoz és pikáns ételekhez
- Aromás-diós íz
- Stabilizátorok nélkül
-
Sapore di Sole Bio 100% Teljes kiőrlésű szezámkrém - sötét Tahini, 180 g
- Intenzív ízű és lágyan olvadó
- Édes és pikáns ételek fűszerezéséhez és finomításához
- Kővel őrölt és tápanyagban gazdag
-
Allos Bio Halva mézspecialitás, 75 g
- Gluténmentes
- Diós és édes
- Desszertekhez és önmagában is fogyasztható