Rozmaring
Rosmarinus officinalis
Felhasználása:
A leveleit használják fel frissen és szárítva. Különösen a mediterrán konyha elképzelhetetlen nélküle. A rozmaringot gyakran használják bárányból, vadból, sertésből és baromfiból készült ételekhez. De nagyon jól illik a burgonyához, a paradicsomhoz, a padlizsánhoz és a cukkinihez is.
Előfordulása:
A rozmaring a Földközi-tenger térségéből származik, ahol még ma is nagyrészt vadon nő. A legnagyobb termőterületek: Spanyolország, Franciaország és az Egyesült Államok. Saját kertben is nagyon jól termeszthető ez az illatos fűszer.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Rozmaring
-
KOTÁNYI Rozmaring vágott, 35 g
- Levesekhez és egytálételekhez
- Mediterrán aroma
- Takarékosan alkalmazandó
-
Österreichische Bergkräuter Rozmaring, 25 g
- Tipikusan olasz
- Számos mediterrán étel fűszere
- Sokoldalúan felhasználható
-
-
Herbaria Bio rozmaring , 22 g
- Fanyar íz
- Üvegből készült fűszerszóró
- Újratölthető
-
KOTÁNYI BIO rozmaring, 30 g
- Cukkini, paradicsom és padlizsán finomítására
- Fűszeres íz
- Mediterrán aroma
-
Ehrenwort BIO Rozmaring Marokkóból, 30 g
- Éteri-fanyar aromák
- Napon érlelt Marokkóban
- Sokoldalúan felhasználható
-
Herbaria Bio rozmaring, aprított, 40 g
- Használja takarékosan
- Erősen aromás
- Finomítja a burgonyás és gombás ételeket
-
-
Casale Paradiso Tengeri só rozmaringgal, 200 g
- Nagyon aromás fűszersó
- Ideális pácokhoz és szószokhoz
- Tökéletes sült krumplihoz