Rozmaring
Rosmarinus officinalis
Felhasználása:
A leveleit használják fel frissen és szárítva. Különösen a mediterrán konyha elképzelhetetlen nélküle. A rozmaringot gyakran használják bárányból, vadból, sertésből és baromfiból készült ételekhez. De nagyon jól illik a burgonyához, a paradicsomhoz, a padlizsánhoz és a cukkinihez is.
Előfordulása:
A rozmaring a Földközi-tenger térségéből származik, ahol még ma is nagyrészt vadon nő. A legnagyobb termőterületek: Spanyolország, Franciaország és az Egyesült Államok. Saját kertben is nagyon jól termeszthető ez az illatos fűszer.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Rozmaring
-
Ehrenwort BIO Rozmaring Marokkóból, 30 g
- Éteri-fanyar aromák
- Napon érlelt Marokkóban
- Sokoldalúan felhasználható
-
Österreichische Bergkräuter Rozmaring, 25 g
- Tipikusan olasz
- Számos mediterrán étel fűszere
- Sokoldalúan felhasználható
-
KOTÁNYI Rozmaring vágott, 35 g
- Levesekhez és egytálételekhez
- Mediterrán aroma
- Takarékosan alkalmazandó
-
KOTÁNYI BIO rozmaring, 30 g
- Cukkini, paradicsom és padlizsán finomítására
- Fűszeres íz
- Mediterrán aroma
-
KOTÁNYI Rozmaring, durvára vágott, 25 g
- Levesek és egytálételek finomítására
- Erős fűszeres, enyhén kesernyés
- Mediterrán aroma
-
Alnatura Bio rozmaring-kukorica-amaránt ostya, 150 g
- Levegősen puffasztott
- Tengeri sóval
- Gluténmentes receptúra