Római kömény
Cuminum cyminum
Felhasználása:
A magokat használják fel szárítva, teljes egészében vagy őrölve. A római kömény az arab-, a távol-keleti- és a latin-amerikai konyha nélkülözhetetlen fűszere, illetve a Garam masala fűszerkeverék, továbbá számos curry és chutney fontos alkotóeleme.
Előfordulása:
A római kömény valószínűleg a Földközi-tenger keleti részéről vagy Egyiptomból származik. Bizonyított, hogy az egyiptomiak már több ezer évvel ezelőtt konyhai fűszerként használták. A legfontosabb termőterület jelenleg: Irán, Indonézia, Kína és a Földközi-tenger déli része.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Római kömény
-
Cosmoveda BIO Római kömény őrölt, 90 g
- Konyhai és gyógyító növény
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
Cosmoveda BIO Római kömény egész, 25 g
- Konyhai és gyógyító növény
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
Classic Ayurveda Bio Római Kömény - egész, 50 g
- Ideális a hüvelyesek és a káposzta ételek fűszerezésére
- Finoman őrölt
-
Herbaria Good Old Mild Curry, 80 g
- Tokányokhoz és a tipikus currys virslihez
- Erősségi foka 10-ből 3-as
- Cayenne borssal és curry levelekkel
-
Sonnentor Wong rizsfűszere Bio, csomag, 40 g
- Finom ízt ad a rizsnek
- Keleti édeskés fűszer
- Harmonikusan erős
-
Spice for Life Bio Füstölt borskeverék, 80 g
- Chili, kakaó és bors mix
- Füstös keverék
- Egész és csípős