Paprika
Capsicum annuum
Felhasználása:
A magyar nemzeti fűszert, a pirospaprikát főleg pörköltekhez, rizseshúsokhoz és egytálételekhez használják. Jól illik a marhából, bárányból, sertésből és baromfiból készült ételekhez. Felhasználása sokoldalú, ugyanis a tojásos ételekhez, zöldségekhez és halakhoz is passzol.
Előfordulása:
A paprika főként arról ismert, hogy Columbus hazavitte a felfedező útjáról. Egyértelmű tehát, hogy eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik. Manapság elsősorban Kínában, az Egyesült Államokban és a Balkánon termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Paprika
-
La Chinata Füstölt paprika, édesnemes, Zip-csom. 150g
- Kézzel betakarított
- Tölgyfán füstölt
- Csodálatos aroma
-
La Chinata Füstölt paprika, csípős, doboz, 350g
- Kézzel betakarított
- Tölgyfán füstölt
- Csodálatos aroma
-
KOTÁNYI Paprika édes, 100 g
- Alkalmas minden típusú gulyáshoz
- A paprika jellegzetes, gyümölcsös jegyeivel
- Enyhe-gyümölcsös aroma
-
La Chinata Füstölt paprika - keserédes, Zip-csom. 150g
- Kézzel betakarított
- Tölgyfán füstölt
- Csodálatos aroma
-
Herbaria Paprika, édes, 80 g
- Családi vállalkozásból
- Tradícionális magyar fűszer
- Ellenőrzött biológiai gazdálkodás
-
Die Käsemacher Paprika grillezve, 250 g
- Finoman fűszerezett marinádban pácolva
- Gyengéd hőkezelés
- Snackként vagy főzéshez
-
KOTÁNYI Paprika csípős, 51 g
- Gulyás, paprikáscsirke és paradicsom leves
- Ideális magyar ételkehez
- Fűszeres íz
-
Ankerkraut Paprika édesnemes, őrölt, 70 g
- Szárított és őrölt
- Enyhén édes íz
- Hagyományos gulyás ételekhez