Paprika
Capsicum annuum
Felhasználása:
A magyar nemzeti fűszert, a pirospaprikát főleg pörköltekhez, rizseshúsokhoz és egytálételekhez használják. Jól illik a marhából, bárányból, sertésből és baromfiból készült ételekhez. Felhasználása sokoldalú, ugyanis a tojásos ételekhez, zöldségekhez és halakhoz is passzol.
Előfordulása:
A paprika főként arról ismert, hogy Columbus hazavitte a felfedező útjáról. Egyértelmű tehát, hogy eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik. Manapság elsősorban Kínában, az Egyesült Államokban és a Balkánon termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Paprika
-
KOTÁNYI Paprika édes, 100 g
- Alkalmas minden típusú gulyáshoz
- A paprika jellegzetes, gyümölcsös jegyeivel
- Enyhe-gyümölcsös aroma
-
KOTÁNYI Paprika csípős, 50 g
- Összetéveszthetetlenül pikáns
- Nem túlzottan tüzes
- Pikáns csípősség
-
Greenomic Smoked Paprika, 70 g
- Füstölt
- Enyhe-gyümölcsös
- Húsokhoz és zöldségekhez
-
KOTÁNYI Füstölt paprika, 25 g
- Érett paprikából
- Tölgyfa felett füstölve
- Halhoz, levesekhez, pörköltekhez és még sok máshoz
-
Herbaria Paprika, édes, 80 g
- Családi vállalkozásból
- Tradícionális magyar fűszer
- Ellenőrzött biológiai gazdálkodás
-
-
Kelly's CHIPS PAPRIKA, 150 g
- 100% osztrák burgonya
- Igazi Kotányi paprikával
- Mesterséges ízfokozók nélkül
-
Die Käsemacher Paprika grillezve, 250 g
- Finoman fűszerezett marinádban pácolva
- Gyengéd hőkezelés
- Snackként vagy főzéshez
-
KOTÁNYI BIO paprika, édesnemes, 55 g
- Finomítja a halételeket és leveseket
- Enyhén édeskés
- Finomra őrölt