Medvehagyma
Allium ursinum
Felhasználása:
A medvehagyma fűszeresen friss és a fokhagymára emlékeztet. Elterjedt Svájcban, Ausztriában és az alomannoknál. Apróra vágva szószokhoz, levesekhez és pesztóhoz keverhető. A plusz pont: Az íze olyan, mint a fokhagymának, viszont evés után nem érezni a fokhagymás kellemetlen szagot.
Előfordulása:
A medvehagyma vadon Európa számos területén, egészen Észak-Ázsiáig előfordul. Különösen elterjedt ez árnyékos, nedves és humuszban gazdag lombhullató erdőkben, rétek, szakadékok vagy patakok mentén.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Medvehagyma
-
KOTÁNYI Medvehagyma, vágott, 4 g
- Finoman illatos
- Fűszeres fokhagyma jegyek
- Ízletes krémlevesekhez és burgonyapüréhez
-
-
Sonnentor Medvehagyma, vágott Bio, 18 g
- Fokhagymára emlékeztet
- Sokoldalúan felhasználható
- Összetéveszthetetlen aroma
-
-
Zwergenwiese Bio Kleiner Streich - Medvehagyma, 50 g
- Vegán szendvicskrém
- Ideális szünetekben snackként
- Természetes összetevők
-
Taifun Bio Medvehagyma Tofu filé, 160 g
- Friss medvehagymával
- Intenzív íz
- Meleg fogyasztásra
-
Cosmoveda BIO Medvehagyma - vágott, 60 g
- Nyerskoszt termék
- Sokoldalú felhasználás
- A fokhagymához hasonló
-
Die Käsemacher Peppersweet krémsajttal töltve - Medvehagyma, 140 g
- Fűszeres és édes
- Ropogós cseresznyepaprika
- Tehéntejből készült krémsajttal
-
Altmüller Házi medvehagymás tészta, 250 g
- Aromás íz
- Friss szabadtartásból származó tojással és regionális búzadarával
- Halakhoz, szárnyasokhoz és sok máshoz