Majoránna
Origanum Majorana
Felhasználása:
A leveleit frissen és szárítva használják. A majoránna a klasszikus "kolbászfűszer", de savanyú káposztából és fehér babból készült ételek, burgonya leves, birka-, sertéshús, egytálételek és a húspástétomok ízesítéséhez ideális, a főzelékeket és sajtételeket, gombócokat pedig finomítja.
Előfordulása:
A majoránna a Földközi-tenger keleti régiójából származik, napjainkban mindenekelőtt Spanyolországban, Franciaországban, Németországban (különösen Türingia tartományban) termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Majoránna
-
Sonnentor Bio Majoránna, 10 g
- Mentolos - friss illat
- Finom fűszernövény aroma
- Nagyon sokoldalúan felhasználható
-
KOTÁNYI Majoránna morzsolt, 50 g
- Különleges aromák
- Gondosan szárított
- Megfűszerezi a húsokat, a gombákat és a zöldségeket
-
Herbaria Majoránna bio, 15 g
- Gondosan szárítva
- Intenzív fűszeres aroma
- Ideális burgonyához és libasülthez
-
KOTÁNYI Majoránna, morzsolt, 70 g
- Teljes aroma már főzés közben
- Gondosan szárítva
- Egy kicsit keserű
-
Don PiccanToni "SEVERIN" Raclette fűszer, 70 g
- Francia Steakhez is
- Fehér borssal, majoránnával, kakukkfűvel és rozmaringgal
- Glutamát nélkül
-
Ölmühle Solling Naturland "Provence-i fűszernövények" fűszerolajolaj, 100 ml
- Mediterrán ízvilág
- Frissen hidegen sajtolt
- Telt aroma