Harissa
Afrikai chili paszta
A Harissa chili paszta Észak-Afrikából származik, és pokolian csíp. Szárított vagy friss chiliből készítik, fokhagyma, só, kömény, koriander és menta hozzáadásával. A paszta enyhítéséhez paradicsomot tesznek hozzá. Az arab konyhában a Harissát tradícionálisan használják levesek, egytálételek, rizses ételek készítéséhez, illetve bárány és csirkehús grillezés előtti pácolásához. Észak-Afrikában a kuszkuszt gazdagítják vele.
Termékek - Harissa
-
KOTÁNYI Harissa fűszerkeverék, 25 g
- Fűszeres jegyek
- Kiváló húsételekhez
- Levesekhez, szószokhoz stb.
-
Wiberg Harissa - Arab ihletésű, 85 g
- Intenzíven csípős és pikáns-fűszeres
- Kömény, paprika és koriander
- Magában vagy pasztaként alkalmazva
-
Stay Spiced! Harissa - Marokko Style, 70 g
- Chilivel és mentával
- Csípős fűszerkeverék
- Ideális húsokhoz és zöldségekhez
-
Herbaria Bio Harissa - Doboz, 25 g
- Intenzív chili-csípősség
- Gyümölcsös árnyalatok
- Egy csipetnyi nana-mentával
-
Sonnentor Bio Harissa fűszerkeverék, 70 g
- Tüzes-pikáns és aromás
- Chili, koriander, kömény
- Vegán, élesztőmentes és bio