Csillagánizs
Illicium verum
Felhasználása:
A növény gyümölcsét egészben vagy őrölve használják fel. A kínai konyhában a bárányból, kacsából és libából készült ételeket ízesítik vele. Európában inkább a karácsonyi ételek és desszertek fűszereként ismert. A csillagánizs a kínai öt-fűszer keverék fontos eleme. A csillagánizs héja aromásabb, mint a magja, így azzal együtt alkalmazzák és őrlik.
Előfordulása:
A csillagánizs valószínűleg Dél-Kínából származik, Európában csak a XVIII. század óta ismert. Ma a legfontosabb termőterületek: Vietnam, Kambodzsa, Laosz, Japán és a Fülöp-szigetek.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Csillagánizs
-
KOTÁNYI Csillagánizs egész, 35 g
- Fűszeres-meleg aroma
- Édesköményre és ánizsra emlékeztet
- Népszerű fűszer
-
Cosmoveda BIO Csillagánizs egész, 175 g (150 g)
- Levesekhez és desszertekhez
- Zöldségekhez és currys ételekhez
-
TEEKANNE Bio Keleti Chai, 20 dupla kamrás teafilter (36 g)
- Keleti-fűszeres
- Tejjel csodálatos
- Fűszerekkel és steviaval
-
KOTÁNYI Spekulatius fűszerkeverék, 20 g
- Süteményekhez és kompótokhoz is
- Gyömbérrel és csillagánizssal
- Karácsonyi aroma