Csillagánizs
Illicium verum
Felhasználása:
A növény gyümölcsét egészben vagy őrölve használják fel. A kínai konyhában a bárányból, kacsából és libából készült ételeket ízesítik vele. Európában inkább a karácsonyi ételek és desszertek fűszereként ismert. A csillagánizs a kínai öt-fűszer keverék fontos eleme. A csillagánizs héja aromásabb, mint a magja, így azzal együtt alkalmazzák és őrlik.
Előfordulása:
A csillagánizs valószínűleg Dél-Kínából származik, Európában csak a XVIII. század óta ismert. Ma a legfontosabb termőterületek: Vietnam, Kambodzsa, Laosz, Japán és a Fülöp-szigetek.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Csillagánizs
-
KOTÁNYI Csillagánizs egész, 35 g
- Fűszeres-meleg aroma
- Édesköményre és ánizsra emlékeztet
- Népszerű fűszer
-
-
-
-
-
Sonnentor Kompót fűszer bio, 55 g
- Gyümölcsös alkotásokhoz
- Harmonikus fűszerkeverék
- Bio minőségben
-
Ankerkraut Fehér forralt bor fűszerkeverék, 55 g
- Gyorsan és egyszerűen elkészíthető
- Fahéjjal, almával és naranccsal
- Aromás íz
-
-
ConFusion Bio Kínai fűszerpor - 5 féle, 50 g
- Kiadós húsételekhez
- Aromás fűszerezés