Chili
Capsicum
Felhasználása:
Részben érett és részben éretlen termést takaríatanak be. Minél több magot és a belső falon található eret távolítanak el, annál kevésbé csíp. A chili és a chili por kedvelt az ázsiai és a thai konyhában, emellett a latin-amerikai, a mexikói és a karibi konyha is előszeretettel használja.
Előfordulása:
A chili eredetileg Dél-Amerikából származik, a faj a piquin és a tepin elnevezésű növényből ered. Napjainkban a chili paprikát a világ minden táján termesztik.
A legcsípősebb chili a világon:
A Capsicum chineset, azaz a kínai paprikát tartják a legcsípősebb fajtának. A kapszaicin koncentrációja több, mint 2%, és 300.000 Scoville-egység. A világrekordot a Red Savina Habanero állította fel, amelynél több, mint 577.000 Scoville egységet mértek - hihetetlenül csípős!
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Chili
-
-
Ankerkraut Birdseye Chili egész, 35 g
- Az egyik legcsípősebb chili fajta
- Mintegy 100.000 Scoville
- Gyümölcsös aroma
-
-
KOTÁNYI Jalapeno Chili, 28 g
- Tüzes csípősség
- 6.000-12.000 Scoville
- Granulált és szárított
-
-
Sonnentor Chili pehely, 45 g
- Szószokhoz, curry-hez és pácokhoz
- Vegán és vegetáriánus
- Kézzel csomagolva
-
Ankerkraut Chili só, 150 g
- Enyhe chili
- Kellemesen csípős
- Sokoldalú felhasználhatóság
-
Calvi Chili olívaolajban, 100 g
- Csípőssé teszi az ételeket
- Ideális finomításhoz
- Kiváló minőségű olívaolaj
-
Robin Hot Chili olaj és Chili szósz Original - kétrészes csomag, 200 ml
- 1 x Chili szósz - Original
- 1 x Chili olaj - Original