Cayenne bors
Capsicum frutescens
Felhasználása:
A chili paprikát magjával együtt megszárítják, majd őrlik. A cayenne bors, vagy ördögbors, a kreol- és dél-amerikai konyha fontos hozzávalója, az indiánok és az ázsiaiak tradícionális ételeket készítenek belőle. A cayenne bors kiváló halételekhez, a tenger gyümölcseihez, egytálételekhez és levesekhez.
Előfordulása:
A cayenne borsot a chili paprika terméséből készítik. A növény Dél-, illetve Közép-Amerikából származik. Ma a világ minden trópusi részén megtalálható.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Cayenne bors
-
Ankerkraut Őrölt cayenne-i bors, 60 g
- Nagyon csípős paprika fajta
- 100% őrölt cayenne-i chili
- Sokoldalú felhasználhatóság
-
KOTÁNYI SPICE UP MY POTATO Original Style, 80 g
- Ropogós külső
- Ínycsiklandó íz
- Fokhagymával és rozmaringgal
-
KOTÁNYI Grill fűszersó, 620 g
- Tipikus tüzes-fűszeres íz
- Tökéletes grillezéshez vagy serpenyős ételekhez
- Paprikával és köménnyel
-
Khoysan Meersalz Tengeri Só - Bio chili-vel és Cayenne borssal, 1 kg
- Kellemesen csípős
- Ideális grillezett ételekhez
- Sokoldalúan alkalmazható
-
Zwergenwiese Bio LupiLove - Paprika-Bors, 135 g
- Édes csillagfürt magvak
- Zöldborssal
- Fűszeres és pikáns
-
Zwergenwiese Bio Mangó-Curry krém, 180 g
- Napraforgómagból
- Papayával és almával
- Egy csipetnyi cayenne borssal