Cayenne bors
Capsicum frutescens
Felhasználása:
A chili paprikát magjával együtt megszárítják, majd őrlik. A cayenne bors, vagy ördögbors, a kreol- és dél-amerikai konyha fontos hozzávalója, az indiánok és az ázsiaiak tradícionális ételeket készítenek belőle. A cayenne bors kiváló halételekhez, a tenger gyümölcseihez, egytálételekhez és levesekhez.
Előfordulása:
A cayenne borsot a chili paprika terméséből készítik. A növény Dél-, illetve Közép-Amerikából származik. Ma a világ minden trópusi részén megtalálható.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Cayenne bors
-
-
Khoysan Meersalz Tengeri Só - Bio chili-vel és Cayenne borssal, 200 g
- Kellemesen csípős
- Ideális grillezett ételekhez
- Sokoldalúan alkalmazható
-
Ankerkraut Őrölt cayenne-i bors, 60 g
- Nagyon csípős paprika fajta
- 100% őrölt cayenne-i chili
- Sokoldalú felhasználhatóság
-
Regional Co. Chimichurri fűszersó, malom, 65 g
- 75% tengeri só
- Kakukkfűvel, petrezselyemmel és sok mással
- Ideális húsételekhez
-
Regional Co. Ras El Hanout fűszersó, 65 g
- Gyömbérrel, kurkumával és sok mással
- Nagyszerű kuszkuszhoz és tabuléhoz
- Elragadó íz
-
-
Zwergenwiese Bio Mangó-Curry krém, 180 g
- Napraforgómagból
- Papayával és almával
- Egy csipetnyi cayenne borssal
-
KOTÁNYI Curry Powder fűszerkészítmény, 50 g
- Pikánss, fűszeres íz
- Baromfi-, hús- és rizses ételekhez
- Római köménnyel és cayenne borssal
-
Zwergenwiese Bio streich´s drauf - Arrabitom, 160 g
- Pikáns szendvicskrém
- Arrabiata paradicsom
- Csípős cayenne borssal