Paprika
Capsicum annuum
Felhasználása:
A magyar nemzeti fűszert, a pirospaprikát főleg pörköltekhez, rizseshúsokhoz és egytálételekhez használják. Jól illik a marhából, bárányból, sertésből és baromfiból készült ételekhez. Felhasználása sokoldalú, ugyanis a tojásos ételekhez, zöldségekhez és halakhoz is passzol.
Előfordulása:
A paprika főként arról ismert, hogy Columbus hazavitte a felfedező útjáról. Egyértelmű tehát, hogy eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik. Manapság elsősorban Kínában, az Egyesült Államokban és a Balkánon termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Paprika
-
KOTÁNYI Paprika édes, 100 g
- Alkalmas minden típusú gulyáshoz
- A paprika jellegzetes, gyümölcsös jegyeivel
- Enyhe-gyümölcsös aroma
-
KOTÁNYI Paprika csípős, 51 g
- Gulyás, paprikáscsirke és paradicsom leves
- Ideális magyar ételkehez
- Fűszeres íz
-
KOTÁNYI Füstölt paprika, 25 g
- Érett paprikából
- Tölgyfa felett füstölve
- Halhoz, levesekhez, pörköltekhez és még sok máshoz
-
KOTÁNYI BIO paprika, édesnemes, 55 g
- Finomítja a halételeket és leveseket
- Enyhén édeskés
- Finomra őrölt
-
La Chinata Füstölt paprika, édesnemes, doboz, 70g
- Kézzel betakarított
- Tölgyfán füstölt
- Csodálatos aroma
-
Sonnentor Chilli paprika Bio, Egész paprika (25 g)
- Nagyon csípős!
- Erőteljes piros szín
- Sokoldalúan felhasználható
-
KOTÁNYI Paprika, édes - speciális, 400 g
- Aromás-enyhe, gyümölcsös íz
- Tökéletes gulyáshoz és paprikás csirkéhez
- Finom aroma és mélyvörös szín