Chili

Capsicum

Felhasználása:
Részben érett és részben éretlen termést takaríatanak be. Minél több magot és a belső falon található eret távolítanak el, annál kevésbé csíp. A chili és a chili por kedvelt az ázsiai és a thai konyhában, emellett a latin-amerikai, a mexikói és a karibi konyha is előszeretettel használja.

Előfordulása:
A chili eredetileg Dél-Amerikából származik, a faj a piquin és a tepin elnevezésű növényből ered. Napjainkban a chili paprikát a világ minden táján termesztik.

A legcsípősebb chili a világon:
A Capsicum chineset, azaz a kínai paprikát tartják a legcsípősebb fajtának. A kapszaicin koncentrációja több, mint 2%, és 300.000 Scoville-egység. A világrekordot a Red Savina Habanero állította fel, amelynél több, mint 577.000 Scoville egységet mértek - hihetetlenül csípős!

vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH


Termékek - Chili