Szömörce
Rhus coriaria
Felhasználás:
A gyümölcsöt használják fel szárítva, őrölve vagy teljes egészében. Lágy, savanykás, frissítő aromájú és enyhén gyanta ízű. A távol-keleti konyhában a szumák egy közönséges asztali fűszer. Kebabok, grillezett húsok, szárnyas és halételek fűszere.
Előfordulása:
A szömörce eredetileg a Földközi-tenger vidékéről származik, ahol még ma is vadon nő. Különösen gyakori Iránban és Libanonban, Törökországban és Szíriában.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Szömörce
-
Wiberg Seven Spices - Thai ihletésű, 100 g
- Gyümölcsös-édes és aromás-friss
- Kellemes, chilis csípősséggel
- Ideális thai ételekhez
-
Stay Spiced! Grillsó - Erőteljes sópehely, 90 g
- Természetes kősó
- Aromás tiszta fűszerek
- Húsokhoz és zöldségekhez
-
Ankerkraut "Der Impulsive" fűszerkeverék, 170 g
- Ideális grillezéshez
- Izgalmas aromák
- Ízfokozó nélkül