Só
Nátrium-klorid
Felhasználása:
A sót különböző szemcseméretekben vagy kőként alkalmazzák. 3 nagy csoportot különböztetünk meg: tengeri sót, szalinasót és kősót. Alig van olyan étel, amelyet nem ízesítenek sóval, hiszen még az édes ételeknek is a só hozza ki az igazi ízét.
Előfordulása:
A só világszerte előfordul, és számos területen bányásszák. A tengervíz, például 3% sót tartalmaz. Gyakran földalatti sós tavakban gyűlik össze, amely az egykori tengerekből alakul ki.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Só
-
KOTÁNYI Füstölt só tengeri sóval - Malom, 30 g
- Füstölt só tengeri sóval
- Bükkfa felett hidegen füstölve
- Ideális hal- és tésztaételekhez
-
Stay Spiced! Piramis só - "ujj-só" fekete, 70 g
- Szembetűnő asztali fűszer
- Füstölt, aktív szénnel
- Enyhe, gyümölcsös és kissé keserű
-
KOTÁNYI Fokhagyma só, 100 g
- Finomított levesek és szószok
- Jódozott sóval
- További fűszeres erő
-
Wiberg Tengeri só, 120 g
- Napon szárított tengeri só
- Ízesítéshez vagy befejezéshez
- Legmagasabb minőség
-
KOTÁNYI Perzsa só, 84 g
- 100% natúrtiszta kősó
- Intenzív sós íz
- Húsos és szarvasgombás ételekhez tökéletes
-
Sonnentor Piramis só, 65 g
- 100% jódozatlan tengeri só
- A tengervíz gondos hevítésével
- Ideális salátákhoz, kenyerekhez és karamellhez
-
-
-
KOTÁNYI Tengeri só, 1 kg
- Jódozott és enyhe-aromás
- Finom és szemcsés
- Univerzálisan alkalmazható