Sáfrány
Crocus sativus
Felhasználása:
A bibét használják fel, szárítva, őrölve vagy egészben. A sáfrány egyedi színével mindent besárgít. A sáfrány tökéletesen illik a bárány-, baromfi- és hal ételekhez, finoman fűszerezi azokat, és természetes színezékként szolgál.
Előfordulása:
A sáfrány valószínűleg Krétáról vagy Elő-Ázsiából származik. Ma nagy mennyiségben termesztik a Földközi-tenger térségében, egészen Indiáig. Évente akár 300 tonna sáfrányt forgalmaznak, ennek 80%-a a Földközi-tenger térségéből és Indiából származik, a legjobb a spanyol La Mancha.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Sáfrány
-
Safinter Sáfrány őrölt, 4 tasak (0,50 g)
- Finomra őrölt
- A legjobb minőség
- Késvégnyi méréssel alkalmazza
-
KOTÁNYI Sáfrány valódi, 0,12 g
- Tökéletes halakhoz, szárnyasokhoz, rizshez, tésztához, süteményekhez
- Különösen harmónikus a gyógynövényekkel
- Intenzív sárga szín
-
Lorenzo il Magnifico Linguine sáfránnyal, 250 g
- Toszkán tészta
- Természetesen színezett
- Főzési idő: 6-7 perc
-
Casale Paradiso Rizottó keverék - Sáfrány, 300 g
- Egyszerű elkészítés
- Ideális halakhoz és húsokhoz
- Sáfrányszálak magas arányával
-
Cosmoveda BIO Sáfrány őrölt, 0,1 g (0,10 g)
- Erős sárga színű
- Édes ételekhez
- Curryhez