Mustár
Sinapis alba
Felhasználása:
A gyümölcsöt frissen és szárítva, valamint zúzva és őrölve is alkalmazzák. A mustármag rendkívül sokoldalúan felhasználható: hús-, kolbász-, vad- és hal pácokhoz, valamint csemegeuborkához, kocsonyához és heringekhez. A magőrlemény erős szószokhoz, levesekhez, valamint tökökhöz kiváló.
Előfordulása:
A mustármag eredetileg Európában, pontosabban szólva a Földközi-tenger térségében őshonos. Ma főként Kínában, Franciaországban, Németországban és Észak-Amerikában termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Mustár
-
-
Tartuflanghe Méz-Mustár fehér szarvasgombával, 100 g
- Alba szarvasgombával és vad-virágmézzel
- Tökéletes füstölt hallal
-
Zwergenwiese Bio Rukkola-Mustár krém, 180 g
- Fűszeres-pikáns íz
- Egész mustármaggal
- Sokoldalúan felhasználható
-
Zwergenwiese Bio Viking mustár, 160 ml
- Válogatott mustármag
- Kíméletes előállítás
- Harmonikusan fűszerezve
-
Zwergenwiese Bio Csípős mustár, 160 ml
- Kiegyensúlyozott csípősség
- Tisztán és ízesítéshez
- Krémes textúra
-
-
dazu BIO Bécsi mustár, 95 g
- Különösen krémes
- Hagyományos receptúra almaecettel és tormával
- Bécsből származó mustármaggal
-
-
dazu BIO Csípős mustár, 140 g
- A dijoni mustárra emlékeztet
- A legjobb bio-összetevőkből
- Tökéletes sült húsokhoz