Lestyán
Levisticum officinale
Felhasználása:
A levelét és a gyökerét használják fel, frissen, leginkább levesek, egytálételek fűszerezésére és fűszerecetek készítéséhez. Különösen a ligúr ételek kedvelt fűszere. Ausztriában és Németországban gyakran nevezik „magginövénynek”.
Előfordulása:
Eredetileg Ázsiából származik, de ma már Európa számos területén megtalálható. A lestyánt a Földközi-tenger térségében már az ősi rómaiak idején termesztették.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Lestyán
-
KOTÁNYI Lestyán morzsolt, Tasak, 12 g
- Intenzív illat
- Kíméletesen szárított
- Levesek és salátaöntetek fűszerezésére
-
Sonnentor Lestyán, vágott Bio, 15 g
- Magginövényként ismert
- Klasszikus levesfűszer
- Intenzív aromás fűszer
-
Österreichische Bergkräuter Lestyán, 20 g
- Ideális leves fűszer
- Nagyon intenzív
- Takarékosan alkalmazza
-
Hofladen Hirschmann Lestyán só, 80 g
- Ideális levesekhez és szószokhoz
- Elválasztó- és tartósítószerek nélkül
-
Herbaria Bio orvosi lestyán, 8 g
- Ideális kiadós ételekhez
- Üvegből készült fűszerszóró
- Újratölthető
-
Cosmoveda BIO Lestyán - morzsolt, 20 g
- Egyedülálló aroma
- Nyerskoszt termék
- Saját Fair Trade projektből
-
Sonnentor Pizza- és Paszta fűszer, 20 g
- Sokoldalúan felhasználható
- Finom olasz fűszernövényekkel
- Fűszeres íz
-
KOTÁNYI Zöldek, vágott, 230 g
- Raguhoz is kiváló
- Tökéletes klasszikus levesekhez
- Enyhe-fűszeres aromák