Kakukkfű
Thymus vulgaris
Felhasználása:
A növény levelei kerülnek felhasználásra frissen és szárítva. A kakukkfű csípős fűszeres ízű és intenzív illatú. Jól illik hús- és halételekhez, valamint levesekbe, szószokba és salátákra is. A főzelékeket is gyakran ízesítik kakukkfűvel. Ezenkívül fontos eleme a francia "Herbes de Provence", azaz a Provence-i fűszerkeveréknek.
Előfordulása:
A kakukkfű eredetileg a Földközi-tenger régiójából származik, ma Európa-szerte termesztik, népszerű kerti növény. Minél intenzívebb a napsugárzás, annál erősebb lesz a kakukkfű aromája.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Kakukkfű
-
KOTÁNYI Kakukkfű morzsolt, 19 g
- kellemesen fűszeres
- Jól illik halakhoz, húsokhoz és vadakhoz
-
-
Herbaria Bio citromillatú kakukkfű, 10 g
- Citromos és fűszeres íz
- Üvegből készült fűszerszóró
- Újratölthető
-
Ehrenwort BIO Kakukkfű, 15 g
- Enyhe csípősség
- Fanyar-fűszeres aroma
- Jól passzol a halhoz és a bárányhoz
-
-
Österreichische Bergkräuter Kakukkfű, 25 g
- Tipikusan mediterrán
- Nagyon fűszeres íz
- Egyedülálló illat
-
DOSPA BIO szilva-citromillatú kakukkfű chutney, 245 g
- Érett szilvából
- Kiváló sajttal és prosciuttoval
- Friss, gyümölcsös íz
-
-
Hofladen Hirschmann Kakukkfű szirup, 145 g
- Kiemelkedő íz
- Édesítéshez
- Stájerországból