Gyömbér
Zingiber officinale
Felhasználása:
A gyömbér gyökeret frissen, szárítva, porként vagy eltéve használják. A gyömbér erős-fűszeres illatú, gyümölcsös, fűszeres és nagyon aromás ízű. Tipikus távol-keleti fűszer, gyakran használják curryk, egytálételek, bárány és hal ételekhez. Az őrölt gyömbért mézeskalács, tejberizs és gyümölcssaláták ízesítésére alkalmazzák.
Előfordulása:
A gyömbér növény eredetileg a trópusokról származik, valószínűleg Közép- és Dél-Ázsiából. Napjainkban a legnagyobb termőterületek Kínában, Japánban, Indonéziában, Indiában, Ausztráliában és Dél-Amerikában találhatóak meg.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Gyömbér
-
Regional Co. Gyömbér, 50 g
- Forró és citrusos
- Különösen aromás
- Ideális finomításhoz
-
KOTÁNYI Őrölt gyömbér, 28 g
- Kulináris tűzijáték
- Az ázsiai konyhában elengedhetetlen
-
Österreichische Bergkräuter Gyömbér, por, 25 g
- Gyümölcsös-csípős íz
- Megnyugtatja a gyomrot
- Sokoldalúan felhasználható
-
STAUD‘S Gyömbér kristálycukorban, 140 g
- Energetizáló snack
- Édes, csípős és finom
- Adalékanyagok nélkül
-
STAUD‘S Gyömbér cukorszirupban, 250 g
- Hihetetlenül aromás
- Ideális fűszerezéshez
- Italokhoz is
-
Brezzo Akácméz gyömbérrel, 200 g
- Édes és enyhén csípős
- Kenéshez és édesítéshez
- Felmelegít és kényeztet
-
-
KOTÁNYI BIO gyömbér, őrölt, 43 g
- Kiváló pékáruba, kompótba és forralt borba
- Felmelegítő karakter
- Citromos jegyek
-
Ankerkraut Gyömbér-Fokhagyma só, 160 g
- Friss csípősség
- Sokoldalú felhasználás
- Ideális az ázsiai konyhához