Görögszéna
Trigonella foenum-graecum
Felhasználása:
A leveleket frissen és szárítva, a magokat szárítva, egészben vagy őrleményként használják fel. A görögszéna fűszeres-kesernyés íze enyhén lisztes aromával párosul. Az illata a frissen őrölt szénára hasonlít, ezért is hívják „görög szénának”. A görögszéna főleg az indiai és egyiptomi, illetve az etiópiai konyha kelléke. Indiában a curry- és chutney ételeket, valamint az egyiptomi-etiópiai hal-, húsételeket és zöldségeket fűszerezik vele.
Előfordulása:
A görögszéna Mezopotámiából ered és ősidők óta a mediterrán térségben termesztik. Fő termesztési területe még mindig a Földközi-tenger és Közép-Ázsia.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Görögszéna
-
KOTÁNYI Görögszéna, egész, 76 g
- Aromás íz
- Tökéletes eltevéshez
- A keleti konyháért
-
Rapunzel bioSnacky Görögszéna csíramag, 200 g
- Intenzíven fűszeres
- Csírázási idő 2-4 nap
- Ellenőrzött ökológiai termelésből
-
Cosmoveda BIO görögszéna egész, 10 g
- Keserű íz
- Világszerte ismert
-
Bavicchi Bio "Görögszéna" csíráztatni való mag, 300 g
- Magas fehérjetartalom
- Jól kombinálható
- Egyedi ízjegyek
-
Sonnentor Görögszéna csíráztatni való mag Bio, 120 g
- Rengeteg vasat és foszfort tartalmaz
- Csodálatos curry illatú
- Tésztafélékhez és rizses ételekhez ideális
-
Sonnentor Csíráztatni való keverék Bio, 120 g
- 3 különböző csíra
- Salátákhoz ideális
- Csírázás i idő: 4-6 nap