Fekete kömény
Nigella sativa
Felhasználása:
A magokat szárítva, őrölve vagy egészben alkalmazzák. A fekete kömény mindenekelőtt az indiai, a török és a keleti konyha kedvelt fűszere. Főzelékek, saláták, chutneyk, valamint bárányból és szárnyasból készült ételek fűszerezésére szolgál. Tipikus étel a fekete köményes pita.
Előfordulása:
A fekete kömény hazája Közel-Kelet és Dél-Európa, ma főleg Egyiptomban és Törökországban termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fekete kömény
-
-
-
Classic Ayurveda Bio Kalonji, fekete kömény - egész, 70 g
- Egész fekete kömény
- Bors-fűszer
- Aromás íz
-
Stay Spiced! "Rusztikus" kenyérfűszer - Durván őrölt fekete köménnyel, 70 g
- Nagyon aromás
- Kb. 1 evőkanál 500g liszthez
- Korianderrel és édesköménnyel
-
Herbaria Bio feketekömény, 40 g
- Diós és borsos íz
- Üvegből készült fűszerszóró
- Újratölthető
-
Sonnentor Bio Zöldségfűszer, Csomag (45 g)
- Csalán-, útifűmag és paszternák
- Édeskés aromák
- Fokhagyma, élesztő és hozzáadott só nélkül
-
Ankerkraut Fekete ajándékszett „Traveller Selection” - 4 darabos
- 2x Fűszerkeverék
- 1x Gyógynövény keverék
- 1x Tengeri só
-
Ankerkraut Fekete ajándékszett „Steaks grillen“ - 3 darabos
- 1x Bors szimfónia
- 1x Hamburgi steak bors
- 1x Fűszersó
-
Ankerkraut Fekete ajándékszett „Low & Slow” - 3 darabos
- 1x Beef Booster
- 1x Pull that Piggy
- 1x Magic Dust