Fahéj
Cinnamomum verum
Felhasználása:
A szárított belső kéreg darabokban vagy őrölve kerül felhasználásra. A fahéj sokoldalúan alkalmazható. Leginkább desszertek, karácsonyi ételek, forró italok kedvelt fűszere, a keleti konyhában hús-és halételeket és curryt ízesítenek vele. A fahéjolajat cola-szerű italok és limonádék készítéséhez is felhasználják.
Előfordulása:
A fahéj Sri Lankáról származik. Délnyugat-Indiában, a Seychelle-szigeteken és Madagaszkáron is előfordul.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fahéj
-
HOYER Bio Fahéj mézben, 250 g
- Fahéj és narancs
- Sokoldalúan felhasználható
- Fogyasztásra és finomításra
-
Mogli Bio Alma-Fahéj pép, 120 g
- 1 éves kortól
- Alma, banán és fahéj
- Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, glutént és laktózt
-
Ölmühle Solling Bio Ceylon fahéj, 180 g
- Kiváló tejberizshez, süteményekhez vagy müzlihez
- Ellenőrzött biogazdálkodásból
- Finoman őrölt
-
HOYER Bio Téli méz - "Mogyoró és Fahéj", 250 g
- Őrölt mogyoróval
- Speciális téli alkotás
- Finomításra és fogyasztásra
-
Ankerkraut Őrölt fahéj, 75 g
- Nagyon sokoldalú fűszer
- Karácsonyra emlékeztet
- Ideális távol-keleti receptekhez
-
Bio Family Vérnarancs és fahéj lekvár, 360 g
- Teljes bio narancsból
- Csodálatosan gyümölcsös
- Finom fűszeres