Fahéj
Cinnamomum verum
Felhasználása:
A szárított belső kéreg darabokban vagy őrölve kerül felhasználásra. A fahéj sokoldalúan alkalmazható. Leginkább desszertek, karácsonyi ételek, forró italok kedvelt fűszere, a keleti konyhában hús-és halételeket és curryt ízesítenek vele. A fahéjolajat cola-szerű italok és limonádék készítéséhez is felhasználják.
Előfordulása:
A fahéj Sri Lankáról származik. Délnyugat-Indiában, a Seychelle-szigeteken és Madagaszkáron is előfordul.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fahéj
-
KOTÁNYI Fahéj egész, 225 ml
- Ideális forralt bor finomításához
- Kiválóan alkalmas húsételek fűszerezésére
- Édes és fűszeres
-
KOTÁNYI Egész fahéj, 12 g
- Aromás
- Félreismerhetetlen
- Fűszeres-édes íz
-
KOTÁNYI Fahéj, egész, 260 g
- Összetéveszthetetlen illat
- Édeskés-égető
- Fűszeres-meleg
-
Ankerkraut Őrölt fahéj, 75 g
- Nagyon sokoldalú fűszer
- Karácsonyra emlékeztet
- Ideális távol-keleti receptekhez
-
Regional Co. Fahéj, 35 g
- Édes, földes illat
- Sós és édes receptekhez
- Kitűnő íz
-
KOTÁNYI Fahéj őrölt, 100 g
- Finomítja az édes és pikáns ételeket
- Meleg-fűszeres íz
- A gazdagság szimbóluma
-
KOTÁNYI Fahéj, őrölt, 312 g
- Tökéletes a hideg évszakban
- Édeskés-égető
- Fűszeres-meleg
-
-
Hochgenuss Fahéj-Mandula, 200 g
- Mandula csokoládéban fahéjjal
- Finom snack
- Fűszeres-édes aroma