Fahéj

Cinnamomum verum

Felhasználása:
A szárított belső kéreg darabokban vagy őrölve kerül felhasználásra. A fahéj sokoldalúan alkalmazható. Leginkább desszertek, karácsonyi ételek, forró italok kedvelt fűszere, a keleti konyhában hús-és halételeket és curryt ízesítenek vele. A fahéjolajat cola-szerű italok és limonádék készítéséhez is felhasználják.

Előfordulása:
A fahéj Sri Lankáról származik. Délnyugat-Indiában, a Seychelle-szigeteken és Madagaszkáron is előfordul.

vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH


Termékek - Fahéj

  • KOTÁNYI Fahéj egész

    KOTÁNYI Fahéj egész, 225 ml

    • Ideális forralt bor finomításához
    • Kiválóan alkalmas húsételek fűszerezésére
    • Édes és fűszeres
  • KOTÁNYI Egész fahéj

    KOTÁNYI Egész fahéj, 12 g

    • Aromás
    • Félreismerhetetlen
    • Fűszeres-édes íz
  • KOTÁNYI Fahéj, egész

    KOTÁNYI Fahéj, egész, 260 g

    • Összetéveszthetetlen illat
    • Édeskés-égető
    • Fűszeres-meleg
  • Ankerkraut Őrölt fahéj
    5.0 (1)

    Ankerkraut Őrölt fahéj, 75 g

    -10%
    • Nagyon sokoldalú fűszer
    • Karácsonyra emlékeztet
    • Ideális távol-keleti receptekhez
  • Regional Co. Fahéj

    Regional Co. Fahéj, 35 g

    -10%
    • Édes, földes illat
    • Sós és édes receptekhez
    • Kitűnő íz
  • KOTÁNYI Fahéj őrölt

    KOTÁNYI Fahéj őrölt, 100 g

    • Finomítja az édes és pikáns ételeket
    • Meleg-fűszeres íz
    • A gazdagság szimbóluma
  • KOTÁNYI Fahéj, őrölt

    KOTÁNYI Fahéj, őrölt, 312 g

    • Tökéletes a hideg évszakban
    • Édeskés-égető
    • Fűszeres-meleg
  • KOTÁNYI Őrölt fahéj
    5.0 (1)

    KOTÁNYI Őrölt fahéj, 25 g

    • Finom aroma
    • Idősek és fiatalok egyaránt kedvelik
  • Hochgenuss Fahéj-Mandula

    Hochgenuss Fahéj-​Mandula, 200 g

    -10%
    • Mandula csokoládéban fahéjjal
    • Finom snack
    • Fűszeres-édes aroma