Borsikafű
Satureja hortensis
Felhasználása:
A leveleit frissen és szárítva alkalmazzák. A borsikafű ideális zsíros hús-és halételekhez, levesekhez, burgonyás ételekhez, vadakhoz és gombás ételekhez.
Előfordulása:
Eredetileg Ázsiából, pontosabban a Földközi-tenger keleti részéről származik. Ma már nagyrészt Európában, Indiában, sőt részben Dél-Afrikában is honos.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Borsikafű
-
-
-
Cosmoveda BIO Borsikafű - morzsolt, 120 g
- Enyhén csípős
- Sokoldalú felhasználás
- Nyerskoszt termék
-
-
KOTÁNYI Fokhagyma-fűszernövény só, 50 g
- Aromás fűszerező erő
- Zöldségekhez, húsokhoz és egyebekhez
- Rozmaringgal és borsikafűvel
-
KOTÁNYI Grill pác, 34 g
- Aromás-fűszeres keverék
- Mindenféle húshoz illik
- Borsikafűvel és korianderrel
-
Wiberg BIO Őssó - Erőteljesen zöld ihletésű, 100 g
- Fűszersó
- Erőteljesen fűszeres
- Bio gyógynövényekkel
-
Wiberg Smoky BBQ - Füstösen csípős ihletésű, 100 g
- Füstös-zamatos, csípős
- Natúrsó, chili és petrezselyem
- Finomítja a BBQ-különlegességeket
-