Bazsalikom
Ocimum basilicum
Felhasználása:
A leveleit frissen vagy szárítotva használják. A bazsalikom (vagy bazsalikum, vagy bazsilikusfű, vagy királyfű) az olasz-mediterrán ételek megtestesítője. Tökéletes pesztók, caprese saláták (paradicsom és mozzarella), pizza margarita és tészták ízesítésére.
Előfordulása:
A bazsalikom eredetileg Elő-Ázsiából származik, a rómaiak telepítették be Olaszországba és a Földközi-tenger térségébe. Mára a bazsalikom világszerte elterjedt és népszerű fűszernövény.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Bazsalikom
-
KOTÁNYI Bazsalikom, morzsolt, 15 g
- Különösen kíméletesen szárított
- Illóolajokban gazdag
- Pizza és paradicsomszószhoz
-
-
KOTÁNYI Bazsalikom, morzsolt, 65 g
- Szegfűszeg, bors és menta aromáival
- Tökéletes hús- és halételekhez
- Illóolajokban gazdag
-
Herbaria Bazsalikom bio, 15 g
- Vágott
- Kíméletesen szárított
- Többször használható szóró
-
KOTÁNYI BIO Bazsalikom, morzsolt, 17 g
- A mediterrán konyháért
- A paradicsommal jól harmonizál
- Kellemes aroma
-
LaSelva Bio paradicsom bazsalikommal, 340 g
- Kézzel szedett bio paradicsom
- Bazsalikommal finomítva
- Hozzáadott só nélkül
-
LaSelva Bio bazsalikom olívaolajban, 130 g
- Toszkán termesztésből származó bazsalikom
- Citromlével finomítva
- Finomítsához és fűszerezéshez
-
Greenomic Fettuccine bazsalikommal és citrommal, 250 g
- Durumbúzadara tészta
- Finoman ízesített
- Tojás nélkül
-
Zwergenwiese Bio Paradicsomszósz - Bazsalikom, 340 ml
- Finom és aromás
- Friss összetevőkkel
- A gyors konyhához