Bake Affair Bio Bagett / Botkenyér, 334 g
Az igazi tábortűz romantikához
2.690 Ft
(8.054 Ft / kg, 27% ÁFÁ-val - Szállítási díjak)
Tulajdonságok és előnyök
- 500 g péksüteményhez
- Csak víz hozzáadásával
- Bio búzaliszt-élesztő keverék
Cikkszám: BAF-316, Tartalom: 334 g, EAN: n/a
Leírás
Megvan a maga varázsa kicsiknek és nagyoknak: enyhe nyári éjszaka és tábortűz, amely felett mindenki botkenyeret süt, mint megfelelő snack. A sikeres sütőkeverékkel pedig a tészta könnyen elkészíthető. Alternatív megoldásként francia bagettet is süthet a vegán, pálmaolajmentes bio búzaliszt / száraz élesztő keverékéből.
3 botkenyérhez vagy 2 bagetthez (500 g péksütemény) szüksége van:
- 1 doboz Bio Bagett / Botkenyér sütőkeverék
- 220 ml víz
- Botkenyérhez: 3 hozzáillő bot
A tészta pihenőideje: összesen 60 - 120 perc
Sütési idő:
- Botkenyér: 10 - 15 perc a tábortűz parazsa felett
- Bagett a sütőben: kb. 10 perc 230 °C-on + 15 perc 190 °C-on (mind a felső, mind az alsó sütés)
- Bagett a grillen: kb. 20 perc 230 °C-on (közvetett hő zárt fedéllel és szellőzőcsúszdával)
Így leszel pék:
- Öntse a sütőkeveréket a kannából egy nagy tálba, és töltse fel a kannát a jelig (220 ml) langyos vízzel. Öntsük a vizet a sütőkeverékre, és gyúrjuk a kezünkkel, az élelmiszer-feldolgozóval vagy a Thermomix-szal kb. 3 percig.
- Fedje le a tálat, és hagyja meleg helyen (kb. 24 °C) pihenni 30 - 60 percig, amíg a tészta szépen megkelt.
- Lisztezett munkafelületen (lehetőleg lisztezett kézzel, mivel a tészta kissé ragacsos) röviden összegyúrjuk a kivajazott tésztát. Majd formázza:
Botkenyér: Ossza el a tésztát 3 egyenletes darabra, amelyeket 40 cm hosszú tekercsekké formál. Ezeket spirálisan egy bot köré tekeri, és a végén óvatosan nyomja össze a tésztakígyót.
Bagett: Osszuk el a tésztát 2 egyforma darabra, és alakítsuk őket a tipikus, hosszúkás (kb. 20 cm hosszú) bagett alakúra. - Fedje le a tésztadarabokat, és hagyja ismét pihenni 30-60 percig. Addig előmelegítheti a sütőt (felső / alsó sütés) vagy a grillt 230 °C-ra, vagy élvezheti a tábortűz romantikáját.
- Botkenyér: Tartsa a fapálcákat egymástól kb. 20 cm-re a parazs felett, és rendszeresen fordítsa meg őket, hogy a kenyér minden oldalán egyenletesen megsüljön. Kb. 10-15 perc elteltével a pálcikáknak aranybarnának és ropogósnak kell lenniük.
- Bagett: Többször vágja le a bagetteket a felületén egy éles pengével, hogy a gőz könnyen távozhasson. Ezután kenje meg vagy permetezze őket egy kevés langyos vízzel. Süsse a bagetteket a sütőben 10 percig 230 °C-on (felső / alsó sütés), majd csökkentse a hőmérsékletet 190 °C-ra. Süssük további 15 percig. A grillen a bagetteket közvetlenül a rácson sütjük kb. 20 percig 230 °C-on, közvetett hő hatására, és a fedelet és a szellőzőcsúcsot bezárva.
Márkák: | Bake Affair |
---|---|
Minőségi pecsét: | Austria Bio Garantie, EU- / Nem-EU Bio jelzés |
Táplálkozás típusa: | Vegán |
Eredet: | Ausztria |
Tulajdonságok: | Mesterséges aromáktól mentes, Mesterséges színezékektől mentes, Tartósítószer-mentes, Hozzáadott cukortól mentes, Pálmaolaj-mentes |
Összetevők
Tápérték
Tápérték | / 100 g |
---|---|
energia tartalom / energia | 1407 / 336 kj / kcal |
zsír | 1,2 g |
ebből telített zsírsavak | 0,2 g |
szénhidrát | 69 g |
ebből cukor | 1,2 g |
ballasztanyag | 3,6 g |
fehérje | 11 g |
só | 2,5 g |
Termékvideó:
Bio Botkenyér elkészítése
Karácsonyfa pestóval és camembert sajttal, bio botkenyér-keverékből
Vásárlói vélemények
Vásárlói vélemény magyar nyelven: Bake Affair Bio Bagett / Botkenyér
Hasonló termékek:
Vásárlók, akik "Bio Bagett / Botkenyér" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:
Magazinunkból:
Piccantino felfedezése:
Újdonságok:
-
Magyarország: Ingyenes standard kiszállítás 20.000 Ft-tól
-
Ingyenes
visszaküldés -
24 órás kiszállítás
Több, mint 10.150 termék