Szezámmag
Sesamum indicum
Felhasználás:
A magokat szárítva, őrölve vagy teljes egészében használják fel. Közép-Európában a szezámmagot inkább pékárukhoz részesítik előnyben, Ázsiában számos ételt, például édességeket, készítenek szezámmal. Húsok és halak ropogós szezámmagos kérgét is alkotja.
Előfordulása:
A szezám Ázsiából származik, és az egyik legrégebbi növény a világon. Évtizedek óta termesztik a kis magokat az Eufrátesz és a Tigris folyók között, Indiában és Afrikában. Ma a legfőbb termelő országok Nicaragua, Mexikó, Kína és Törökország.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Szezámmag
-
Sal de Ibiza Granito - Só pirított szezámmagokkal, 75 g
- Világos és sötét szezámmal
- Különleges ízvilág
- Kiváló Sushi készítéséhez
-
BIO PRIMO Bio tönkölyperec szezámmaggal, 125 g
- Sós, ropogós és magos
- Szezámmaggal megszórva
- Vegán, laktózmentes recept
-
Classic Ayurveda Chew!, Bio, 90 g
- Ájurvédikus magkeverék
- Kősóval pirított magvak
- A friss leheletért
-
Classic Ayurveda Bio Virág-Szezámmag, 70 g
- „Száraz chutney”
- Édes és sós ételekhez egyaránt
- Ételek ízesítésére
-
ZAGLER MÜSLIBÄR Bio Tökmag mézes müzli, 500 g
- Gondos feldolgozás
- Kiváló napindító
- Répa- és nádcukor mentes