Szegfűbors
Pimenta dioica
Felhasználása:
A fa termését, a magokat használják, szárítva, őrölve vagy egészben. A szegfűbors ideális a káposztából, illetve a marha- és vadhúsokból készült ételekhez, a májgombóchoz és a savanyúkáposztához.
Előfordulása:
A Pimenta dioica fa Közép-Amerikában őshonos, manapság Nyugat-Indiában, mindenekelőtt Jamaikában termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Szegfűbors
-
KOTÁNYI Új fűszer - Szegfűbors, egész, 18 g
- Fűszeres illat
- Erős aroma
- Tökéletes marinádokhoz, vadakhoz és befőzéshez
-
Cosmoveda BIO Szegfűbors egész, 70 g
- Enyhén csípős
- Tökéletesen illik levesekhez, szószokhoz és még sok minden máshoz
-
Ehrenwort BIO Gin Botanicals szett, 72 g
- 5 kiváló minőségű bio fűszerrel
- A gin-tonik kedvelői számára, akik szívesen kísérleteznek
- Ajándék tipp
-
KOTÁNYI Fűszer eltevéshez, 43 g
- A finom köretért
- Válogatott fűszerekkel
- Karfiol, uborka és tök számára
-
KOTÁNYI Fűszerkészítmény otthoni húsfeldolgozáshoz (pl. disznóölés), 42 g
- A házi specialitásokért
- Finom fűszeres aroma
- Enyhén csípős
-
KOTÁNYI Fasírt fűszerkészítmény, 27 g
- Lasagna, felfújt és bolognese készítéséhez is
- Válogatott fűszernövényekkel
- A tökéletes alap