Só
Nátrium-klorid
Felhasználása:
A sót különböző szemcseméretekben vagy kőként alkalmazzák. 3 nagy csoportot különböztetünk meg: tengeri sót, szalinasót és kősót. Alig van olyan étel, amelyet nem ízesítenek sóval, hiszen még az édes ételeknek is a só hozza ki az igazi ízét.
Előfordulása:
A só világszerte előfordul, és számos területen bányásszák. A tengervíz, például 3% sót tartalmaz. Gyakran földalatti sós tavakban gyűlik össze, amely az egykori tengerekből alakul ki.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Só
-
KOTÁNYI Chili tengeri sóval, 35 g
- 8000 - 9500 - Scoville skálán mért érték
- 50% chili
- Húsokhoz és zöldségekhez
-
KOTÁNYI Füstölt só tengeri sóval - Malom, 30 g
- Füstölt só tengeri sóval
- Bükkfa felett hidegen füstölve
- Ideális hal- és tésztaételekhez
-
BioKing Bio gyógynövény só, Mediterrán (200 g)
- Magas gyógynövény- és fűszertartalom
- Himalája sókristályokkal
- Finoman őrölt
-
KOTÁNYI Perzsa só, 84 g
- 100% natúrtiszta kősó
- Intenzív sós íz
- Húsos és szarvasgombás ételekhez tökéletes
-
Alnatura Bio tengeri só, 500 g
- Finomítatlan és finomszemcsés
- Csomósodást gátló szerek hozzáadása nélkül
- Spanyol szalinákból