Fekete kömény
Nigella sativa
Felhasználása:
A magokat szárítva, őrölve vagy egészben alkalmazzák. A fekete kömény mindenekelőtt az indiai, a török és a keleti konyha kedvelt fűszere. Főzelékek, saláták, chutneyk, valamint bárányból és szárnyasból készült ételek fűszerezésére szolgál. Tipikus étel a fekete köményes pita.
Előfordulása:
A fekete kömény hazája Közel-Kelet és Dél-Európa, ma főleg Egyiptomban és Törökországban termesztik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fekete kömény
-
Classic Ayurveda Bio Kalonji, fekete kömény - egész, 70 g
- Egész fekete kömény
- Bors-fűszer
- Aromás íz
-
Stay Spiced! "Rusztikus" kenyérfűszer - Durván őrölt fekete köménnyel, 70 g
- Nagyon aromás
- Kb. 1 evőkanál 500g liszthez
- Korianderrel és édesköménnyel
-
Govinda Feketekömény olaj Bio, 100 ml
- Eredeti nigella sativa magvakból
- Illóolajokat tartalmaz
- Konyhai és kozmetikai célokra
-
KOTÁNYI Feketekömény egész, 100 ml
- Ideális indiai és keleti ételekhez
- Diós, enyhén édeskés
- Keserű és kicsit csípős
-
KOTÁNYI SPICE UP MY SALAD Mango - Fűszernövény, 50 g
- Só nélkül
- Gyümölcsös-csípős íz
- Számos salátához kiváló
-
Classic Ayurveda Dukkah fűszer, Bio, 70 g
- Kreatív fűszer-feltét
- Ájurvédikus keleti íz
- Bio fűszerekből, diófélékből és csicseriborsóból
-
Ankerkraut Fekete ajándékszett „BBQ Rubs” - 3 darabos
- 1x Macho Muchacho
- 1x Pull that Piggy
- 1x Hamburg Gunpowder