Fahéj
Cinnamomum verum
Felhasználása:
A szárított belső kéreg darabokban vagy őrölve kerül felhasználásra. A fahéj sokoldalúan alkalmazható. Leginkább desszertek, karácsonyi ételek, forró italok kedvelt fűszere, a keleti konyhában hús-és halételeket és curryt ízesítenek vele. A fahéjolajat cola-szerű italok és limonádék készítéséhez is felhasználják.
Előfordulása:
A fahéj Sri Lankáról származik. Délnyugat-Indiában, a Seychelle-szigeteken és Madagaszkáron is előfordul.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fahéj
-
Mogli Bio Alma-Fahéj pép, 120 g
- 1 éves kortól
- Alma, banán és fahéj
- Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, glutént és laktózt
-
KOTÁNYI Fahéj, egész, 260 g
- Összetéveszthetetlen illat
- Édeskés-égető
- Fűszeres-meleg
-
BioKing Bio Alma-datolya édesség, fahéjjal, 200 g
- Kókuszreszelékbe forgatva
- Teljesen természetes
- Kézzel feldolgozva
-
KOTÁNYI Fahéj őrölt, 100 g
- Finomítja az édes és pikáns ételeket
- Meleg-fűszeres íz
- A gazdagság szimbóluma
-
KOTÁNYI BIO fahéj, őrölt, 52 g
- Gondosan betakarított és feldolgozott
- Válogatott nyersanyagok
- Származás: Indonézia