Cayenne bors
Capsicum frutescens
Felhasználása:
A chili paprikát magjával együtt megszárítják, majd őrlik. A cayenne bors, vagy ördögbors, a kreol- és dél-amerikai konyha fontos hozzávalója, az indiánok és az ázsiaiak tradícionális ételeket készítenek belőle. A cayenne bors kiváló halételekhez, a tenger gyümölcseihez, egytálételekhez és levesekhez.
Előfordulása:
A cayenne borsot a chili paprika terméséből készítik. A növény Dél-, illetve Közép-Amerikából származik. Ma a világ minden trópusi részén megtalálható.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Cayenne bors
-
Khoysan Meersalz Tengeri Só - Bio chili-vel és Cayenne borssal, 200 g
- Kellemesen csípős
- Ideális grillezett ételekhez
- Sokoldalúan alkalmazható
-
Ankerkraut Őrölt cayenne-i bors, 60 g
- Nagyon csípős paprika fajta
- 100% őrölt cayenne-i chili
- Sokoldalú felhasználhatóság
-
KOTÁNYI Cevapcici fűszerkészítmény, 28 g
- Finom kombináció
- Aromás-gyümölcsös csípősség
- Marhahúshoz és bárányhoz verhetetlen
-
KOTÁNYI SPICE UP MY POTATO Original Style, 80 g
- Ropogós külső
- Ínycsiklandó íz
- Fokhagymával és rozmaringgal
-
KOTÁNYI Curry Powder fűszerkészítmény, 50 g
- Pikánss, fűszeres íz
- Baromfi-, hús- és rizses ételekhez
- Római köménnyel és cayenne borssal
-
KOTÁNYI Fasírt fűszerkészítmény, 27 g
- Lasagna, felfújt és bolognese készítéséhez is
- Válogatott fűszernövényekkel
- A tökéletes alap
-
KOTÁNYI Grill fűszersó, 620 g
- Tipikus tüzes-fűszeres íz
- Tökéletes grillezéshez vagy serpenyős ételekhez
- Paprikával és köménnyel